Drinks
Door: Ik
Blijf op de hoogte en volg Suzan
28 April 2008 | Australië, Melbourne
Wilde van afgelopen weekend een relax-weekend maken, maar dit is weer niet gelukt, heb ook zo een bruisend sociaal leven hier....! Om te beginnen was het vrijdag ANZAC-day (Dodenherdenking), dus een mooie vrije dag, wat een goede gelegenheid was voor drinks op donderdagavond. Vrijdag lekker boekie gelezen in het zonnetje aan het water voor een Middeleeuws uitziend kasteel wat eigenlijk gewoon in 1975 is gebouwd. Daarna diner met oud-basisschool klasgenoot Raimond, ook weer een reden voor drinks.
Zaterdag mijn aller eerste Footy-game in the MCG (een stadion die 100.000 toeschouwers kan hebben) en daar horen natuurlijk ook drinks bij met overheerlijke meat-pie die van buiten loeiheet is en van binnen ijskoud (de Lonely Planet had dus toch gelijk...).Maar de wedstrijd was 1 groot zooitje, zoals op de foto te zien is. Zal het even onder woorden proberen te brengen. Er waren 2 teams met elk 18 spelers, Adelaid in het rood vs Carlton in het blauw. Daarnaast in het groen de 7 (!!!) scheidsrechters. Ook renden er constant 2 mannetjes in het fluoriserend geel af en aan het veld op. Na rondvraag bleken dit de ‘messengers’ te zijn, die aanwijzingen van de coach naar de spelers brengen. En soms als we echt geluk hadden, liepen er ook nog eens 4 waterdragers op het veld te paraderen. Kortom, een rommeltje dus. Er waren overigens wel genoeg zeemeeuwen in het stadion, dus heb me niet verveeld! Heb nog wel meegekregen dat Adelaid, ‘ons cluppie’ heeft gewonnen. Dus om dit te vieren, ’s avonds nog meer drinks in een soort van mini-kroegentocht in The City.
En zondag als afsluiter weer een zuipfestijn, want het was Dutch Queen’s Birthday! Lekker Grolsch en Heineken gedronken tussen de brallende Nederlandse studenten. Verder was de wereldberoemde Dutch Folk Dancing Group ‘The Tukkers’ weer van de partij (www.cns.au/dutchfolkdancing). Ook Ozzie vriend Steve even bekend gemaakt met het sjoelen. Toen duidelijk was dat de Heineken op was (WAT?!), verhuisd naar de Belgium Beer Garden om daar als allerlaatste nog even een Hoegaarden te drinken met citroentje in plaats van sinaasappelschil wat ik eerder deze week in mijn glas zag drijven.
Kortom, was weer een mooi weekend en nu weer lekker brak aan de maandag begonnen.
28 April 2008 - 07:16
@nnet:
Hey Su,
heb je behalve de meat-pie al andere goeie snackversnaperingen genoten? Is natuurlijk wel lekker bij al die drinks!
Wij maken ons hier ook op voor koninginnedag. De oranje pekskes zijn al gewassen en gestreken! Je hoort nog wel wat je gemist hebt...
-x- Annet -
28 April 2008 - 15:26
Mick.ie:
hey Soes!
ik krijg er helemaal zin in! Oranje tommie's here I come!!!
We zullen de markt even voor je afstruinen op zoek naar een goed cadeau ;) Nog beenwarmers, pannetjes of tweede hands onderbroeken nodig?
hihi kiss! -
29 April 2008 - 20:48
Sjirk:
Lekker weekend gehad! Ik ben erg jaloers op je Queensday feestjes, hier wordt niets geregeld. Hoop vandaag snel een aantal Nederlanders tegen te komen om vervolgens een Irish pub in te duiken (dat komt tenminste nog het dichtst bij Amsterdam in de buurt).
Enjoy! -
01 Mei 2008 - 14:43
Bruijntje:
Hoi Suzan,
Zo te lezen gaat het wel lekker daar allemaal! Nou je mag gerust weten gister hebben wij ook weer genoeg drinks op!
Nou doei Bruintje!!
04 Mei 2008 - 13:35
Maaike:
Sjoel Steve is wel een interessant exemplaar...
Ik kan beamen dat bruintje genoeg drinks achter de kiezen had. -
05 Mei 2008 - 08:05
Brenda:
Hoi Suzie! :D
Eigenlijk niet veel nieuws onder de zon.. maar de zon is er. Daar gaat het om! De hamburgers waren best goed zaterdag, maar de omstandigheden waren dan ook dat ik reuzehonger had en al een paar biertjes op had. (misschien tast dat de papillen aan) Hoe dan ook, ben even vreemd gegaan met Alice.. Maar miste je wel!
Nog twee nachtjes slapen.. Dikke kus! -
07 Mei 2008 - 17:57
"Auntie" José:
Hi Suzan,
Heb jouw verhaal over je leven down under gelezen. Volgens mij heb jij het prima naar je zin en mis je Nederland niet.
Geniet er maar van!
Groetjes van ons allemaal.
José
07 Mei 2008 - 19:29